Utomhus är bäst för alla

Vi är alla byggda för att trivas bäst utomhus i friska luften, inte bara när det kommer till andningen utan även den friska luften, dagsljuset och allt annat som hör där till.

Så gäller så klart även våra husdjur som hundar, katter och fåglar, dessa är än mer vana vid att vara ute och behöver detta mer än vi människor. Det är därför viktigt att ha detta i bakhuvudet när man skaffar sig ett husdjur, att man även skaffar ett boställe för husdjuret att trivas i. Kanske en hundkoja om du skaffar en hund, en kattlucka till katter så att de kan vara ute så mycket de vill och komma hem när de känner för det. Ett annat vanligt husdjur är fåglar vilket kan vara svårare att ha denna frihet med. Men det finns lite olika varianter av fågelburar som passar bra att ha utomhus, så kallade fågelvoljärer eller utomhusvoljärer.

Detta är i själva verket en stor fågelbur som både du och fågeln får plats i. Detta gör att du kan umgås med din fågel även utomhus utan att vara rädd för att den ska flyga iväg. Detta problem har du ju inte med din hund eller katt då dessa sällan flyr iväg bara för att de kommer ut, när du går ut med hunden använder du ju så klart koppel men det funkar ju mindre bra med en fågel.

Jag förespråkar uteaktiviteter före allt, titta alltid efter ute detaljer när det handlar om allt för du mår så mycket bättre då. Och tänk, att det gör ju så klart även husdjuren. Jag ska försöka fixa ihop en lista med alternativ på denna sidan, alternativ till inomhusaktiviteter som du kan göra utomhus, både för dig och för dina djur, sträva alltid efter att vara ute så mycket det bara går, året om!