Lyssna på din kropp

Det viktigaste här i livet är att ta hand om sig själv och sin kropp. Stress är en del av livet och något som alla upplever men det är även något som kan ta ordentlig skada på kroppen. Vi lever i en hetsig tid med höga krav på oss själva och från samhället vilket kan göra det svårt att slappna av. Många oroar sig över ekonomin, att vara perfekt och ständigt prestera på en hög nivå. Att oroa sig över dessa saker föder en enorm stress som påverkar hur kroppen mår både fysiskt och psykiskt. Det är även lätt att tappa respekt för sin egen person när det inte går att prestera lika mycket som vanligt.

Det är viktigt att lyssna på kroppens varningstecken. Stress yttrar sig på olika sätt från person till person men några tydliga varningstecken kan vara ont i magen, ångest, koncentrationssvårigheter, dåligt minne, svårt att koppla av och trötthet. Känner du av några av dessa symptom är det dags att dra ner på farten.

Gör något åt stressen

Det allra viktigaste för att hantera stressen är så klart att slappna av. Du behöver bland annat vila mycket för att kunna återställa balansen i livet. Låt en revisor ta hand om ekonomin till exempel. En revisor kan du bland annat hitta på www.offertrevisor.se. Du behöver inte stressa över ekonomin eftersom den faktiskt går att påverka.

Det är viktigt att komma ihåg att det finns stöd och hjälp att få, men en del av arbetet behöver du däremot göra själv. Att släppa tanken på att vara perfekt och ständigt prestera högt är en bra början. Ingen är egentligen perfekt och det är onödigt att slösa tid på att oroa sig över det. Att prestera högt hänger ihop med tankarna om perfektion, släpp även dessa! Mindfulness kan hjälpa mycket när tankarna drar iväg och du fastnar i oro över framtiden eller vardagen. Träna upp din förmåga att släppa taget om tankarna och istället styra upp uppmärksamheten till det som sker just nu.