En god hälsa är mer än träning

En god hälsa handlar inte bara om träning och att äta rätt även om det är en väldigt stor del av hur din kropp mår. Men oavsett hur bra du tränar och hur bra du kommer äta är det viktigt att få ner stressnivån i dagens samhälle. Vi vill i den här artikeln berätta vikten av att koppla av och att njuta av livet.

Det finns många sätt att uttrycka det på, och jag väljer att göra det med ett av mina favoritcitat – “Om bensinen tar slut stannar bilen, samma gäller dig”.

Det gäller att hitta en balans i vardagen som gör att allt flyter på. Många har glömt bort tjusningen i att bara koppla av framför en bra bok, gå upp lite tidigare och njuta av din kaffekopp istället för att kasta i sig den i stressen på morgonen. Vi behöver våra 30 minuter i lugn och ro där vi verkligen kan hitta ett lugn och koppla av.

Visst låter det som att 30 minuter är lite, men det kommer hjälpa dig och din kropp att hitta ett lugn. Är det så att du hittar en hel helg så kommer det självklara valet, att åka iväg på en minisemester till ett Spahotell och verkligen ladda upp batterierna och låta andningen komma tillbaka. En bra sida som har samlat alla spahotell i Sverige är www.spaweekendhotell.se ett bra tips för dig som gillade det alternativet.

Jag skulle nästan vilja ge dig en utmaning. Om du börjar 7 på morgonen så vill jag att du provar att gå upp klockan 5. Ge det ett försök i 21 dagar i sträck. Efter 21 dagar kommer din kropp ta in det som rutin och det kommer bli enklare.

Jag säger inte att det är lätt, det är jobbigt. Men när du stått ut och klarat av att hålla disciplinen i ett par dagar kommer det bli enklare och enklare. Hjärnan är precis som vilken muskelgrupp som helst, du måste träna upp den också för att bli starkare.

Känner du att denna utmaning är för dig kommer nästa tips. Förbered morgondagen, preppa kaffet, ta fram kläderna. Det kommer ge dig en bra start, för klockan 5 på morgonen är det jobbigt att leta efter kläder, sätta på kaffet. Du vet om det, så gör det bara!

Du är stark!