Din omgivning har stor betydelse

Stress och ohälsa kan komma från många olika håll och kanter. En del människor tror på att skapa sina egna situationer, vilket kanske stämmer till en viss del. Vissa saker kan man däremot inte styra över huvud taget, då får man helt enkelt ta tag i de situationerna som man kan styra.

Väldigt många människor känner igen sig i att bli stressad av sin omgivning. Det finns något som kallas för högkänslighet som innebär att man har en förhöjd psykisk, fysisk och emotionell känslighet samt mottaglighet för intryck från omgivningen. Hela 15-20% i vårt samhälle räknas ha HSP. Det är ingen sjukdom eller ett funktionshinder utan ett personlighetsdrag. Personer med HSP behöver tid för att återhämta sig från alla intryck, lära sig att säga nej samt fundera över sin tillvaro.

Personer utan HSP kan också känna sig stressade så klart. En del av stressen kan bero på omgivningen och hur den ser ut. När man exempelvis är på sitt arbete är det viktigt att man trivs i miljön eftersom det kan reflekteras i ens arbete. Ibland är det inget man har befogenhet till att förändra och då gäller det att göra det bästa av situationen. Ta med egna saker till kontoret som kan göra det mer trivsamt eller ta upp miljöfrågan med en ansvarig. Det kanske är så att ni helt enkelt behöver byta lokal eller läge.

Jobbar man hemifrån är det enkelt att byta eftersom man tar sina egna beslut och bestämmer själv var/hur man ska arbeta. Trivs man inte på arbetsplatsen så är det något i hemmet man behöver förändra. Malmö som är Sveriges tredje största stad erbjuder många möjligheter och erfarenheter. Är det här man bor kan man enkelt sälja sin bostad med hjälp av en mäklare och www.mäklaremalmö24.se.