Ät rätt med hjälp av matkassar

Det blir allt svårare att hitta nyttig mat att laga till vardags, inte minst på grund av den stress vi lever i, att då hinna planera och köpa in mat för veckan är inte alltid det enklaste, men det finns en lösning.

Lösningen heter matkassar, matkassarna hjälper dig med allt som hör vardagsmaten till. Allt från att välja vad du ska äta så att du varje vecka får en varierande och nyttig kost. Matkassarna är nämligen ihopsatta av experter i form av dietister eller motsvarande för att det i varje kassa ska vara varierande och hälsosamma maträtter. Matkassarna innehåller även väldigt bra råvaror som inte sällan kommer direkt i från leverantörerna och slipper gå via disken i din lokala matvaruaffär.

Du får dessutom hjälp att laga maten, tillsammans med maten i kassarna levereras även ett häfte med recept som hjälper dig att steg för steg tillaga maträtterna som du fått råvaror till. Tro det eller ej, men man tjänar dessutom pengar på att använda matkassar i stället för att köpa maten i butik. Vill du va säker på att spara ytterligare så kan du kolla priser och jämföra matkassar här.

Varför du kan spara pengar på att använda matkasse i stället för butik är enkelt att förklara. För det första slipper man en mellanhand, nämligen butiken. Och ofta beställer leverantörerna av matkassar in mängder med mat och får därmed rabatt på råvarorna vilket du som konsument inte får del av på samma sätt i butik.

Ett annat sätt är att du indirekt spar pengar på matsvinn. Det är nämligen bevisat att du slänger mycket mindre mat om du använder matkassarna i stället för att handla mat, detta för att innehåller i matkassen stämmer perfekt med maten som ska lagas.

Så här har du några fördelar med matkassar i stället för matbutik.

  • Du spar pengar
  • Du får nyttig och varierande kost
  • Minskar matsvinn och därmed bra för miljön
  • Du slipper stressen att komma på veckans meny och åka och handla