Andas rätt med hjälpmedel

portletResources

Att stress på verkar andningen och att stress, andning och hälsa kan påverkas via exempel avslappningsövningar eller träning är ju ingen nyhet, men tänkte tipsa om ett sätt som kan underlätta avslappningen och få dig att andas rätt.
Meditation eller yoga har blivit populärt och är ett sätt att både träna kroppens rörlighet samt den mentala hälsan och stressen.
En sak som är bevisad är att ljud påverkar hur vi känner och mår, och kan även sänka eller höja vår stressnivå. Tänkte därför tipsa om en metod som jag själv nyligen har börjat använda mig av varje morgon.
Det är nämligen att lyssna på meditationsband, eller talböcker för att slappna av. Det finns nämligen talböcker med meditativt innehåll, där de absolut bästa inom ämnet hjälper dig att slappna av och känna lugnet. Någon med en lugn och harmonisk röst som berättar hur du ska andras, när du ska andras och hur du ska tänka för att bli så avslappnad som bara möjligt.
Detta bör även appliceras på barn som lever en mycket stressigare tillvaro i dag än vad det va för 50 år sedan. Det finns nämligen en talbok från Lars-erik som heter ”Livsfärdighetsträning för barn & ungdom” som jag bara måste rekommendera i detta ämne.
Talboken innehåller både avsnitt om muskulär avslappning, inlärning och även mental avslappning. Allt detta har en inverkan på ett barns utveckling.
Med detta sagt om barn så kan jag bara erkänna att detta även är nyttigt för oss vuxna. Vi behöver lägga några minuter varje dag på att rannsaka oss själva och bara va i nuet och släppa all stress.
Hur gör man detta bättre än en talbok med avslappnings och meditationsövningar. Du kan hitta återförsäljare av denna talbok hos talböcker.se eller hos någon annan av de stora återförsäljarna av just talböcker.